diumenge, 30 de setembre del 2012

ERIC CARLE




ERIC CARLE

Biografia:


Eric Carle va nèixer a Siracuse, Nova York (EEUU) l'any 1929. Es va formar a la prestigiosa Akademie der Bildenden künste, de Stuttgart (Alemanya),va tornar a Amèrica del Nord el 1952 per buscar la seva oportunitat amb només un portafolis 40 dòlars a la butxaca. La va trobar com a dissenyador gràfic de The New York Times. Eric Carle va començar a il·lustrar llibres el 1967, després de treballar durant molts anys com a director d'art d'una agència de publicitat.
És autor de més de 70 àlbums il·lustrats.
- El seu primer llibre va ser: 1,2,3 to the zoo (1986), seguidament va treure The very hungry caterpillar.
Ha estat premiat amb premis tan reconeguts com:
- EL DE LA FIRA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL DE BOLONYA (ITÀLIA)
- EL DE L'ASSOCIACIÓ DE LLIBRETERS INFANTILS D'EUA I EL DE L'ASSOCIACIÓ AMERICANA DE BIBLIOTEQUES.
Eric Carle comenta que en alguns dels seus llibres intenta crear certs lligams entre la llar i l'escola. E l pas de la llar al col·legi és el segon major trauma de la infantesa; el primer, per descomptat és el néixer, afirma Eric Carle.
L'autor afirma que els nens són creaitus per naturalesa i tenen la capaictat per aprendre. En els seus llibres, doncs intenta contenir aquesta por i substituir-la per un missatge ben positiu.




L'Erugueta goluda


Títol: L'Erugueta goluda

Autor: Eric Carle

Il·lustrador: Eric Carle

Editorial: Kokinos

ISBN: 978-84-96629-52-3

Any d'edició: 2008

Sinopsis: La oruga era muy pequeña, pero tenía un hambre enorme. Así que se pasó todo este cuento comiendo, atravesando página tras página. Hasta que finalmente se convirtió, como todas las orugas, en mariposa




Diez patitos de goma

Títol:Dies patitos de goma

Autor: Eric Carle

Il·lustrador: Eric Carle

Editorial: Kokinos

ISBN: 78-84-88342-80-5

Any d'edició: 2006

Sinopsis:   Diez patitos de goma caen inesperadamente al mar. Flotando, flotando, cada uno se cruzará con peces grandes, aves elegantes y animales divertidos. Pero sólo un patito encontrará a alguien muy especial.




Vols jugar amb mi?


Títol: Vols jugar amb mi?

Autor: Eric Carle

Il·lustrador: Eric Carle

Editorial: Kokinos

ISBN: 78-84-96629-48-6

Any d'edició: 2007


Sinopsis: Un ratoncito sale a buscar un amigo. Encuentra diferentes colas marrón, verde, con plumas, graciosa, enredada, pero todas pertenecen a animales que no están interesados en su amistad. Por fin encuentra una cola pequeña y gris. ¿Podrá su dueño ser su amigo?







Un, dos, tres... al ZOO


Títol: Un, dos, tres.. al ZOO

Autor: Eric Carle


Il·lustrador: Eric Carle


Editorial: Kokinos


ISBN: 978-84-96629-00-4

Lloc d'edició: 1986

Sinopsis:  Una visita al zoo es más que divertido. Sobre todo si el zoo viaja en tren y lleva 1 elefante, 2 hipopótamos, 3 jirafas, 4 leones. Diferentes animales y diferentes números para enseñar a contar a nuestros lectores de regazo




¿Has visto a mi gata?


Títol: ¿Has visto a mi gata?


Autor: Eric Carle


Il·lustrador: Eric Carle


Editorial: Kokinos


ISBN: 978-84-92750-27-6

Any d'edició: 2011


Sinopsis: ¿Dónde está mi gata? es un cuento circular, ritmico, sencillo, para ser contado,como un juego con sorpresa escondida tras cada lengüeta.
El niño protagonista parte del “aquí” y recorre el mundo (el “allí”) encontrando el felino prototípico de cada lugar. Pasa por el Oeste Americano, África, Oriente, India, Méjico… hasta volver a su hogar y encontrarse con una feliz sorpresa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada